Nystartade FitWood of Scandinavia utmanar sportjättarna med hållbarhet och design – nu lansering i USA med NHL-stjärnan Aleksandr Barkov

Den finska nystartade FitWood of Scandinavia är fast beslutna att skaka om fitness industrin för träning i hemmet. Efter att ha varit operativa i ungefär ett år är deras mål att differentiera sig med stort fokus på skandinavisk design, hög kvalitét och användandet av hållbar finsk björk.

För 2017, är deras sikte inställt på den amerikanska marknaden.

Hittills är företagets produktlinje bestående av redan befintliga träningsredskap för hemmet med förnyelse i form av hållbarhet och design.

Men nya produkter är på ingående, redan under Q1 2017 är två produktlanseringar inplanerade. Vilka omfattar FitWood´s Sverige-inspirerande klassiska ribbstolar och ett designat vardagsbord – ett soffbord med mångsidiga fitness egenskaper. Deras mål är att skapa en ny kategori bland fitness utrustning för hemmet: ”Fitness möbler” i rent skandinaviskt utförande som smälter harmoniskt in i moderna bostäder.

De nya utgåvorna är i samarbete med finskfödde NHL-stjärnan, Alexander Barkov.

”Jag är stolt över de nya produkterna, de ger en hel del nya möjligheter till träning i hemmet”, sade Barkov. ”För mig är det viktigt att kunna utföra traditionella övningar som ger faktiska resultat. Jag kan stå bakom dessa och dessutom representerar de värderingar som är viktiga för mig. Jag är uppväxt i samma stad i Finland som företaget kommer ifrån, så för mig är det en ära att få vara med ombord.”

”Vår uppgift är att skapa en ny kategori på den globala marknaden för träningsutrustning marknaden och att leda denna kategori är verkligen utmanande”, säger FitWood´s CEO Matias Kukkonen. ”Vi kämpar mot gällande normer i branschen som styrs av gigantiska multinationella företag. Naturligtvis måste vi få rätt personer med oss på denna meningsfulla resa. Aleksander är en stor personlighet och en begåvad hockeyspelare som har fantastiska möjligheter att ha en lång framgångsrik karriär i NHL. Att ha en kille som han backar upp oss uppmuntrar oss att fortsätta vårt målmedvetna arbete för att öppna de globala marknaderna, samtidigt som vi vill göra världen till en lite bättre plats. ”

Syftet med bolaget är att erbjuda kunderna ett alternativ till massproducerade fitness produkter. Produktionen, är allt som ofta ofta outsourcad till lågkostnadsländer och massproducerade med hjälp av ohållbara affärsmetoder och oetiskt arbetskraft – vilket bidrar till den globala föroreningar, icke-biologiskt nedbrytbar avfall, och mänskligt lidande.

FitWood fokus på skandinavisk design, kvalitet och hållbarhet är egenskaper bolaget anser kommer att stå ut i en fullsatt marknadsplats. Investerare verkar tro så också: under 2016 har man gjort klar med en hel del investerare i Sverige och tron på företaget är större än någonsin.