FitWood – Nu äntligen i Sverige

Vi är glada och stolta över att meddela att FitWood´s träningsprodukter nu finns tillgängligt i Sverige.

”För oss känns det naturligt att expansionen till Sverige nu är ett faktum. De svenska konsumenterna har ett väldigt stort medvetande vad gäller design, miljö och hållbarhet, därför är det väldigt viktigt för oss att skapa en god relation med svenskarna, för att säkerställa och fortsätta utvecklingen av högkvalitativa träningsredskap, men också för att erbjuda något nytt i klass med svenskarnas fina och stylade hem” säger Matias Kukkonen, CEO och en av grundarna till FitWood of Scandinavia.

Att kundernas åsikter väger tungt i FitWoods produktutveckling är ingen hemlighet då finskfödde NHL-stjärnan Alexander Barkov, har varit med och utvecklat två av vinterns hetaste produkter.

Robusta träningsredskap tillverkade av finsk björk som härdats av de bitande vintrarna och designad för att kunna smälta in i den skandinaviska hemmiljön är välkommet i en annars så stillös bransch där merparten av produkter producerats i lågprisland och under inte alltid helt rättvisa arbetsförhållanden. Sett till trenden där svenskarna blir allt mer hälsomedvetna men samtidigt lider en brist på ledig tid är hemmaträning en uppskattad lösning på problemet, eller som komplement till den vardagliga träningen.

Att FitWood skulle slå sig in på den svenska marknaden kom egentligen inte som en överraskning då man sedan starten haft ögonen på sig från svenska investerare, som så småningom mynnat ut i ett svenskt-finskt ägande av bolaget.

Företaget har redan innan lanseringen fått många förfrågningar från såväl distributörer som gym och privatpersoner vilket bekräftar det stora allmänintresse som deras innovativa produkter skapar.

Håll dig uppdaterad i vårt försök att förbättra världen med skandinaviskinspirerad, hållbar fitnessutrustning för hemmet.