Välj en sida

FITWOODS SEKRETESSPOLICY

FitWood har åtagit sig att skydda våra kunders integritet. Ta dig tid att granska detta meddelande som förklarar vilken information vi samlar in om dig, hur vi använder det och dina rättigheter.

Vilka personuppgifter samlar vi in om dig?

Vi samlar in personuppgifter från dig när du lämnar dem till oss direkt och genom din användning av webbplatsen. Denna information kan omfatta följande:

  • Information som du lämnar till oss när du använder vår webbplats (t.ex. ditt namn, kontaktuppgifter, kön, produktrecensioner och all information som du lägger till i din kontoprofil);
  • Transaktions- och faktureringsinformation, om du gör några köp från oss eller använder vår webbplats (t.ex. kredit-/betalkortsuppgifter och leveransinformation);
  • Register över dina interaktioner med oss (t.ex. om du kontaktar vårt kundtjänstteam, interagerar med oss på sociala medier);
  • Information som du lämnar till oss när du deltar i en tävling eller deltar i en undersökning;
  • Information som samlas in automatiskt med hjälp av cookies och annan spårningsteknik (t.ex. vilka sidor du tittade på och om du klickade på en länk i en av våra e-postuppdateringar). Vi kan också samla in information om den enhet du använder för att komma åt vår webbplats; Och
  • Annan information som behövs för att tillhandahålla webbplatsen, till exempel kan vi komma åt din plats om du ger oss ditt samtycke.
  • Om du också handlar i någon av våra butiker kan vi kombinera information som du ger oss i butik (t.ex. om du gör ett köp eller går med i vår e-postlista i butiken) med informationen ovan.

Vad använder vi dessa personuppgifter till?

Beroende på hur du använder vår webbplats, dina interaktioner med oss och de behörigheter du ger oss, inkluderar de ändamål för vilka vi använder dina personuppgifter:

  • För att uppfylla din beställning och behålla ditt onlinekonto.
  • För att hantera och svara på frågor eller klagomål till vårt kundtjänstteam.
  • För att förbättra och underhålla webbplatsen och övervaka dess användning.
  • För marknadsundersökningar kan vi t.ex. kontakta dig för feedback om våra produkter.
  • För att skicka marknadsföringsmeddelanden till dig och visa dig riktad reklam, där vi har ditt samtycke eller på annat sätt får göra det.
  • Av säkerhetsskäl, för att utreda bedrägerier och vid behov för att skydda oss själva och tredje part.
  • För att uppfylla våra rättsliga och regulatoriska skyldigheter.

Vi förlitar oss på följande rättsliga grund, enligt dataskyddslagstiftningen, för att behandla dina personuppgifter:

Eftersom behandlingen är nödvändig för att fullgöra ett avtal med dig eller vidta åtgärder innan du ingår ett avtal med dig (t.ex. där du har gjort ett köp hos oss, använder vi dina personuppgifter för att behandla betalningen och uppfylla din beställning).

Eftersom vi har fått ditt samtycke (t.ex. där du kontaktar oss med en fråga, där du lägger till valfri information i din kontoprofil eller om du samtycker till att ta emot marknadsföring från oss).

Eftersom det ligger i vårt legitima intresse som e-handelsleverantör att underhålla och marknadsföra våra tjänster. Vi strävar alltid efter att förstå mer om våra kunder för att erbjuda de bästa produkterna och kundupplevelsen. Vi använder information om dig för att skräddarsy din syn på webbplatsen, för att göra den mer intressant och relevant med avseende på de produkter och erbjudanden som visas.

Vår webbplats kan ge dig möjlighet att lägga till ytterligare information i din kontoprofil, till exempel information om din kroppstyp, hudtyp, hårtyp, hårtillstånd, träningsregim, prestationsmål, längd och vikt. Vi behandlar denna information med känslighet, eftersom vi förstår att den kan avslöja information om din hälsa eller etnicitet, till exempel. Du behöver inte lämna denna information till oss och kan ta bort den eller uppdatera den när som helst.

Marknadsföring

Vi älskar att kommunicera med våra kunder och därför kan vi, beroende på dina marknadsföringspreferenser, använda dina personuppgifter för att skicka marknadsföringsmeddelanden till dig via e-post, telefon eller post. Vissa av dessa meddelanden kan skräddarsys för dig, baserat på din tidigare surfnings- eller köpaktivitet och annan information vi har om dig.

Om du inte längre vill ta emot marknadsföringskommunikation från oss kan du när som helst ändra dina inställningar genom att kontakta oss (detaljer nedan), klicka på länken ”avsluta prenumeration” i ett e-postmeddelande eller uppdatera dina inställningar i ditt konto. Om du avregistrerar dig från marknadsföring, observera att vi fortfarande kan kontakta dig med servicemeddelanden då och då (t.ex. order- och leveransbekräftelse och information om dina lagliga rättigheter).

Du kan också se annonser för vår webbplats på tredje parts webbplatser, inklusive på sociala medier. Dessa annonser kan skräddarsys för dig med hjälp av cookies (som spårar din webbaktivitet, så att vi kan visa annonser för kunder som har besökt vår webbplats). När du ser en annons på sociala medier kan detta bero på att vi har anlitat det sociala nätverket för att visa annonser för våra kunder eller användare som matchar våra kunders demografiska profil. I vissa fall kan det handla om att dela din e-postadress med det sociala nätverket. Om du inte längre vill se skräddarsydda annonser kan du ändra dina cookie- och sekretessinställningar i din webbläsare och dessa webbplatser från tredje part.

Vem delar vi dessa personuppgifter med?

Vi delar kundernas personuppgifter med tredje part under följande omständigheter:

Med andra företag i vår koncern, vid behov för att driva webbplatsen.

Med våra leverantörer och tjänsteleverantörer som arbetar för oss, t.ex. betalningsprocessorer och leveransföretag.

Med våra professionella och juridiska rådgivare.

Med tredje part som ägnar sig åt förebyggande och upptäckt av bedrägerier. Med brottsbekämpande myndigheter eller andra statliga myndigheter, t.ex. för att rapportera ett bedrägeri eller som svar på en laglig begäran. Om vi säljer några affärstillgångar kan våra kunders personuppgifter lämnas ut till en potentiell köpare. I detta fall kommer vi att göra rimliga försök att säkerställa att köparen kommer att vara bunden av villkoren i denna integritetspolicy
I annat fall, om vi har ditt samtycke eller på annat sätt har laglig rätt att göra det.

Lagring och kvarhållning

Vi använder tjänsteleverantörer baserade runt om i världen. Följaktligen kan dina personuppgifter behandlas i länder utanför Europa, även i länder där du kan ha färre lagliga rättigheter när det gäller dina uppgifter än vad du har enligt lokal lagstiftning. Om vi överför personuppgifter utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet kommer vi, i enlighet med tillämplig lag, att se till att dina integritetsrättigheter skyddas på lämpligt sätt av lämpliga skyddsåtgärder, särskilt EU:s standardavtalsklausuler. Kontakta oss gärna om du vill ha mer information om dessa skyddsåtgärder.

Vi kommer att behålla dina personuppgifter så länge vi behöver dem för de ändamål som anges ovan, så denna period kommer att variera beroende på dina interaktioner med oss. Om du till exempel har gjort ett köp hos oss kommer vi att föra register över ditt köp under den period som krävs för fakturering, skatt och garantiändamål. Vi kan också föra ett register över korrespondens med dig (till exempel om du har gjort ett klagomål om en produkt) så länge som det är nödvändigt för att skydda oss från ett rättsligt anspråk. Om vi inte längre har ett behov av att behålla din information kommer vi att radera den. Observera att när du avregistrerar dig från vår marknadsföringskommunikation kommer vi att föra ett register över din e-postadress för att säkerställa att vi inte skickar marknadsföringsmeddelanden till dig i framtiden.

Säkerhet

Den här webbplatsen säkerställer att data krypteras när de lämnar webbplatsen. Den här processen innebär konvertering av information eller data till en kod för att förhindra obehörig åtkomst. Denna webbplats följer denna process och använder säkra metoder för att säkerställa skyddet av alla kredit- och betalkortstransaktioner. Krypteringsmetoder som SSL används för att skydda kunddata när de överförs till och från den här webbplatsen via en säker kommunikationskanal.

Även om vi gör allt som står i vår makt för att säkerställa att personuppgifter alltid skyddas från vår webbplats, kan vi inte garantera säkerheten och integriteten för den information som har överförts till vår webbplats.

Cookies

Våra webbplatser använder cookies och liknande teknik för att tillhandahålla viss funktionalitet till webbplatsen, för att förstå och mäta dess prestanda och för att leverera riktad annonsering.

Dina rättigheter

Du har vissa rättigheter när det gäller dina personuppgifter, inklusive rätten till tillgång, portabilitet, korrekt och begär radering av dina personuppgifter.

Du har också rätt att invända mot att dina personuppgifter används för vissa ändamål, bland annat för att skicka marknadsföring till dig. Se ”Marknadsföring” ovan, för mer information om hur du väljer bort marknadsföring.

Vi kommer att följa alla förfrågningar om att utöva dina rättigheter i enlighet med tillämplig lag. Tänk dock på att det finns ett antal begränsningar av dessa rättigheter, och det kan finnas omständigheter där vi inte kan följa din begäran. För att göra några förfrågningar om dina personuppgifter, eller om du har några frågor eller funderingar angående dina personuppgifter, bör du kontakta oss med hjälp av uppgifterna nedan. Du har också rätt att kontakta din lokala tillsynsmyndighet för dataskydd.

Betalningsleverantörer

Klarna checkout

”Vi använder Klarna som leverantör av vår kassa. Detta innebär att vi kan komma att dela dina personuppgifter såsom kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna när kassan laddas, för att Klarna ska kunna hantera ditt köp. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dastskyddinformation. 

Klarna Payments
”För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delasbenhandlas enligt Klarnas egen dataskyddinformation.

Kontakta oss

Om du har några frågor om någon aspekt av vår integritetspolicy, vänligen kontakta oss på informationen nedan:

Företag FitWood Ltd. (FI31467914)

E-postadress: info@fitwood.com

Adress: Kohmankaari 3, 33310 Tammerfors

Senast uppdaterad 25/02/2021

Pin It on Pinterest

Share This